Pilvia kehittää henkistä kanttiaan liikunnan avulla

Kun bodycombat-ohjaajamme kysyy meiltä tunnille osallistuvilta “Mikä ratkaisee?”, tiedätkö mitä vastaamme? Siihen pitää vastata, että asenne! Ja mielellään ASENNE, kovalla, selvällä ja itsevarmalla äänellä. Lue miten Pilvia hoitaa henkistä kuntoaan!

Pilvia kehittää henkistä kanttiaan liikunnan avulla

Kun bodycombat-ohjaajamme kysyy meiltä tunnille osallistuvilta “Mikä ratkaisee?”, tiedätkö mitä vastaamme? Siihen pitää vastata, että asenne! Ja mielellään ASENNE, kovalla, selvällä ja itsevarmalla äänellä.

Alkuvuodesta aloimme Samin kanssa käydä Turun Kupittaan M&M Kuntotalolla bodycombat-, tone- ja bodybalance-tunneilla. Silloin emme osanneet arvata, kuinka suuri vaikutus ryhmäliikuntatunnilla tulisi olemaan – toki fyysiselle mutta myös erityisesti henkiselle kunnollemme.

Yhteispelillä eteenpäin!

Minä, Sami ja kolme lastamme sekä Pilvia tarvitsemme sitä, että olemme fyysisesti ja psyykkisesti hyvässä kunnossa. Siksi olemme rohkeasti käyttäneet työaikaa liikuntaan, ja se on ollut aivan hurjan hyvä päätös.

Bodycombatista uskallusta ja taistelutahtoa

Bodycombat on LesMillsin konseptoima, muun muassa muay thain, karaten, nyrkkeilyn ja capoeiran innoittama tunti. Tunnilla lyödään ja potkitaan ilman kontaktia energisen musiikin tahdissa. Vaikka tunnilla tietysti kiinnitetään huomiota liikkeiden tekniikoihin, ovat tavoitteet korkeammalla kuin vain uusien liikkeiden oppimisessa.

Huippuenerginen tunti, jossa tunnelma ja sykkeet ovat katossa.

Loistava ohjaaja Jaana Lilja kannustaa uskaltamaan. Anna kaikkesi, uskalla ylittää rajasi, keskity omaan tekemiseen, älä vertaa itseäsi muihin. Huuda potkuihin ja iskuihin voimaa, jos siltä tuntuu. Uskalla luoda mielikuvia, iske vastustajaa nenään ja aseta omat rajat suojautumalla toisen iskuilta.

Iskut suoraan vastustajan nenään!

Yrittäjyys vaatii valtavan määrän uskallusta. Uskallusta tehdä päätöksiä, uskallusta tarttua uusiin asioihin, uskallusta kulkea omaa tietä. Usko voi olla koetuksella monesta syystä. Suunnitelmat eivät ehkä mene toivotulla tavalla tai väsymys painaa. Kun siitä huolimatta on rohkeutta heittäytyä ja kanttia tehdä asiat omalla tavalla, onnistumisen tunne on huikea.

Always all in, eli aina kaikki peliin!

Tone-tunnilta sinnikkyyttä ja ryhdikkyyttä

Yrittäjyys vaatii myös sinnikkyyttä. Ajatuksia ja ideoita pitää jaksaa viedä eteenpäin, vaikka tulokset näkyisivät vasta pitkän ajan kuluttua. Sinnikkyyttä olemme vahvistaneet Tone-tunneilla, jossa tehdään ohjaajan mukaan välillä ainakin 100 000 toistoa. Tunnilla käymme itsemme kanssa taistelua siitä, luovutammeko vai emme, kun väsymys painaa koko kehossa. Silti pystymme niihin 100 000 toistoon, ja onhan olo silloin kuin voittajalla. Ja usko tai älä, voittajafiilis tarttuu myös arkeen ja työn tekemisen meininkiin.

Tone on tuhansien toistojen treeni.

Tone-tunti parantaa erinomaisesti ryhtiä. Hyvässä asennossa keho toimii paremmin ja mieliala kohentuu. Samalla paranevat keskittymiskyky, unen laatu ja itseluottamus.

Monipuoliset liikkeet vahvistavat koko kehoa ihanan ja hyväntuulisen musiikin tahtiin.

Bodybalance opettaa keskittymistä ja itsensä kuuntelemista

Bodybalance on rauhallinen tunti, jossa tehdään joogasta, tai chista ja pilateksesta tuttuja liikkeitä. Tietysti paljain varpain, kauniin musiikin soidessa taustalla. Tunti päättyy ihanaan rentoutukseen.

Liikkeitä tehdessä ei ole tarkoitus pakottaa itseään mihinkään, vaan kohdella itseä ja kehoa lempeästi. Tämä onnistuu, kun rauhoittuu kuuntelemaan, mitä keho kertoo ja toimia sen mukaan. Päivät vaihtelevat ja energiatasot vaihtelevat. Tärkeää on tehdä treeni niin, että se sopii juuri sen hetken tuntemuksiin. Vaatimatta itseltä liikaa, koska riittää sellaisena kun on.

Jokaisella bodybalance-tunnilla tehdään virkistäviä aurinkotervehdyksiä.

Bodybalance on aktiivista tekemistä, mutta silti rentouttaa. Se sopii myös niille, joille liian rauhallinen rentoutuminen kuten meditaatio tuntuu vaikealta. Meille rauhoittuminen ja pysähtyminen on tuntunut erityisen tärkeältä. Työpäivän jälkeen meitä odottaa kolme energistä lasta, joilla kaikilla on kerrottavaa, harrastuksia, jonne mennä ja koulutehtäviä, joita pitää tehdä. Vauhtia ja tekemistä riittää aamusta iltaan.

Vaativassa tasapainoliikkeessä mieli tyhjenee ja ajatukset siirtyvät hengitykseen.

Yrittäjyyden näkökulmasta on tuntunut myös hyvin tärkeältä ottaa välillä aikalisä. On ollut tärkeää tyhjentää aktiivisesti pää, tai ainakin yrittää. Riitämme sellaisina kuin olemme. Liika yrittäminen, vaatiminen ja vääntäminen kääntyy helposti itseään vastaan. Rentoutunut mieli on monta kertaa luovempi kuin väsynyt, uupunut ja nuutunut.

Bodybalancessa tehdään paljon kauniita liikkeitä!


On tärkeää tehdä liikkeet oikein

Ryhmäliikuntatuntien lisäksi olemme käyneet viikoittain personal trainer Jaana Liljan yksityisohjauksessa. Olemme keskittyneet erityisesti ryhtilihaksiin ja ennen kaikkea siihen, että teemme liikkeet oikein. Monesti huomaamme, että helpoilta ja kevyiltä näyttävät liikkeet vaativatkin hurjasti keskittymistä ja voimaa. Samalla vahvistuu ymmärrys siitä, ettei ole samantekevää, miten liikkeet tekee, kuten ei myöskään tosiaankaan ole samantekevää, miten hoidat työsi.

Pieni, mutta vaativa liike!
Tätä liikettä tehdessä ei pysty puhumaan, vain keskittymään tekemiseen!
Nyrkkeilyä on treenattu myös ihan tosissaan!

Liikunta työviikon aikana, miksi ja miten?

Miten löydämme aikaa liikunnalle työviikkojemme aikana? Me yksinkertaisesti otamme aikaa. Varaamme pitkäksi aikaa eteenpäin kalenteriimme tunnit, jotka ovat meille erityisen tärkeitä. Tällä hetkellä olemme merkinneet varaukset vuoden loppuun asti. Toki välillä voi tulla jotain menoja, joiden takia emme pääsekään liikkumaan. Pääsääntöisesti olemme saaneet palaverit ja muut menot sovittua niin, että pääsemme tunneillemme.

Yhdessä tekeminen on aina kivempaa kuin yksin puurtaminen!

Mitä hyötyä siitä sitten on? Paljonkin. On selvää, että liikuntahetki virkistää kehoa ja mieltä. Liikunta kesken työpäivän on myös auttanut meitä selkiinnyttämään ajatuksiamme. Asia ei jää junnaamaan paikallaan, vaan liikunnan jälkifiiliksissä ongelmaan alkaa vähitellen löytyä ratkaisu. Joku mieltä painava asia ehkä unohtuu kokonaan tai asettuu sopivan kokoiseksi. Maailma on taas kohdillaan, hommat sujuvat ja olo on virkeä.

Jos et usko, kokeile!

Aina on aikaa vaihtaa kuulumisia ja nauraa hekottaa!